آشنایی با metaverse و کاربردهای آن
metaverse چیست؟ متاورس چه کاربرد هایی دارد؟ اگر به بحث تکنولوژی و شبیه سازی و دنیای مجازی علاقمند باشید احتمالا با ترند این روزهای دنیای تکنولوژی یعنی متاورس برخورد داشته اید. شبکه ای بسیار بزرگ که به شکل سه بعدی بوده و از دنیاها و جهان های مجازی درست شده یا بهتر بگوییم شبیه سازی شده است.
در متاورس همه چیز به شکل لحظه به لحظه و به صورت آنلاین و بی درنگ پردازش می شود و جالب است بدانید که هویت هر شیء، شخص و حتی سیستم ها و تاریخ و … کاملا مانند دنیای واقعی بوده و این هویت به خوبی در این دنیای حدید و مجازی هم حفظ میشود.
در متاورس به شکل همزمان تعداد بسیاری زیادی از افراد البته به شکل مجازی در دنیاهای مختلف و مورد علاقه شان حضور دارند و در آن مشغول به کارهای مختلفی از برقراری ارتباط گرفته تا کسب درآمد و سرگرم شدن و … هستند.
در این مطلب قصد داریم شما را با این دنیای مجازی بسیار واقعی آشنا کنیم و ببینیم اصلا metaverse چیست و چه کاربردهایی دارد. اگر شما هم به این دست مسائل علاقمند هستید توصیه می کنیم تا انتهای این مطلب با بهترین شو همراه باشید و آن را از دست ندهید.
metaverse چیست؟
در سال های اخیر با پیشرفت هایی که در زمینه تکنولوژی صورت گرفته زندگی ما انسان ها دستخوش تغییرات بسیاری شده است. خیلی از کارها به کمک تکنولوژی راحت تر و سریع تر انجام میشوند و در نتیجه راندمان هم افزایش خواهد داشت.
بسیاری از تکنولوژی هایی که در حال حاضر شاهد آنها هستیم از اسمارت فون ها گرفته تا تکنولوژی ابری (Cloud) و همین metaverse پیش از عملی شدن بیشتر شبیه به تخیل بودند و هیچ کس گمان نمی گرد که آنها تبدیل به واقعیت شوند.
اما همانطور که همه مان می بینیم این تخیل ها یک به یک در حال تحقق یافتن هستند. در حال حاضر دنیای مجازی به کمک سوشال مدیاها توانسته است برای افراد هویت های مجازی را ایجاد کرده و به آنها یک هویت مشخص و معین و منحصر به فرد را ارائه دهد.
حتما بخوانید: متاورس به زبان ساده + معرفی دوره متاورس
مثل هویت مجازی که یک فرد در پشت حساب کاربری اینستاگرام خود دارد، یا هویت مجازی که به عنوان یک کاربر و خریدار فروشگاه اینترنتی و آنلاین برای هر فردی تعیین می شود و معرف آنها است. علاوه بر این اگر دقت کرده باشید خیلی از ارتباطات وارد دنیای مجازی شده اند و به این شکل دنیال می شوند، حال می خواهد ویدیوکال کردن با دوستی باشد که در قاره دیگری زندگی میکند یا عضو بودن در یک گروه دوستانه باشد که در آن با هم ارتباط برقرار می کنید و به صحبت مشغول می شوید.
حتما می دانید این روزها بسیاری از بازی ها و سرگرمی ها هم به شکل مجازی دنبال میشوند، از بازی های کامپیوتری آنلاین بگیرید تا سرگرمی هایی که در بستر فضای مجازی عرضه میشوند همگی به شکلی آنلاین و مجازی قابل انجام هستند. به مجموع همه اینها که در یک پلتفرم ادغام شده اند دنیای دیجیتالی metaverse گفته می شود.
آشنایی با متاورس
شاید برایتان جالب باشد بدانید نخستین دفعه ای که از این واژه یعنی متاورس استفاده شد کی و کجا بود. برای اولین بار واژه متاورس به وسیله یک نویسنده رمانهای علمی تخیلی به نام نیل استفنسون مورد استفاده قرار گرفت.
متاورس را می توان یک تصویر از دنیای مجازی به شمار آورد که در در دنیای واقعی هم وجود دارد. متاورس را نمی توان یک برنامه یا گجت هوشمند معرفی کرد. بلکه اگر بخواهیم متاورس را تعریف کنیم می توانیم بگوییم که مجموعه ای از پلتفرم ها، فناوری های مختلف و گجت هایی است که به شکل هوشمند عمل می کند. در واقع متاورس یک تلفیق و تجمیع کلی از خیلی از تکنولوژی ها است.
متاورس یک دنیای سه بعدی و در عین حال مجازی است که به کمک آن میتوانید به بی نهایت دست پیدا کنید. دو بعد زمان و مکان برای دنیای متاورس مفهومی ندارد و از این نظر شما کاملا آزاد و رها هستید. در این دنیا قانون های دنیای واقعی مفهومی ندارند و شما می توانید بدون توجه به آنها دنیای خود را پایه گذاری کرده و برای آن هر قانونی که می خواهید وضع کنید.
تجربه حضور: یکی از بزرگترین مزیت های دنیای متاورس
یکی از بزرگترین مزیت هایی که برای این دنیای مجازی مطرح می شود بحث حضور است. این یعنی به عوض آن که شما مشغول به تماشای اشخاص و یا حتی مکان های مختلف باشید، تجربه حضور فیزیکی دیدن انها را احساس خواهید کرد، بی نظیر است مگرنه؟
بگذارید با ذکر یک مثال این مزیت را برایتان ملموس کنیم. وقتی به کمک اپلیکیشن هایی مثل زوم یا سایر اپلیکیشن های تماس ویدیویی گروهی با سایرین ارتباط برقرار می کنید هر کدام از شما در مکان خود است. اما در دنیای metaverse به کمک سرویس هایی که به این منظور طراحی شده اند برای برگزاری یک جلسه کاری آنلاین شما می توانید همراه همه همکارانتان دور یک میز مجازی بنشینید و به بحث و بررسی بپردازید.
قطعا این وضعیت خیلی طبیعی تر و شبیه تر به دنیای واقعی است تا وضعیتی که هر کسی از یک مکان ارتباط گرفته و به تماس گروهی متصل شود. از جمله سرویس هایی که در این زمینه در متاورس پیشگام هستند می توانیم به Spatial و Facebook Horizon اشاره کنیم.
قدرت های اصلی در متاورس کدام پلتفرم ها هستند؟
شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که در این دنیای مجازی قدرت های اصلی کدام ها هستند؟ در ادامه تعدادی از شناخته شده ترین و معروف ترین این قدرت ها را با هم می بینیم:
- شرکت متا یا همان فیسبوک سابق
- شرکت مایکروسافت
- شرکت اپیک گیمز
- شرکت انویدیا Nvidia
- شرکت اسپشال
با ما همراه باشید تا شما را با اهداف و کارهای انجام شده در زمینه metaverse به وسیله این شرکت های بزرگ را کمی با هم بررسی کنیم.
-
شرکت متا یا همان فیسبوک سابق
فیسبوک یا همان متا اعلام کرده است که بودجه ای قریب به 50 میلیون دلار را برای پروژه های متاورسی و توسعه آنها اختصاص داده است. لذا فیسبوک را می توان یکی از قدرت های اصلی و شرکتی پیشرو و پیشگام در این فضا به شمار آورد. حتی پروژه کریپتوکارنسی فیس بوک یعنی ارز دیجیتال deim هم به عقیده خیلی ها مرتبط با همین دنیای مجازی است. این افراد معتقدند این استیبل کوین این قدرت را دارد که تعامل های مالی و تراکنش ها افراد را در دنیای مجازی متاورس دگرگون کند.
-
شرکت مایکروسافت
برطبق گفته مدیر عامل مایکروسافت خانم ساتیا نادلا این شرکت از ماه می مشغول به طراحی و ساخت یک متاورس تجاری برای اهداف خود است.
-
شرکت اپیک گیمز
یک ماه پیش از مایکروسافت و در ماه آپریل شرکت اپیک گیمز Epic Games اظهار داشت که توانسته است سرمایه ای بزرگ و یک میلیارد دلاری را به منظور طراحی دنیای metaverse خود جذب کند.
-
شرکت انویدیا Nvidia
این شرکت که یکی از بزرگترین طراحان و تولیدکنندگان پردازنده های کامپیوتری است و حتی پلتفرم گیمینگ رول بلاکس را هم در اختیار دارد اعلام کرده است که در حوزه متاورس وارد شده و مشغول به فعالیت است.
-
شرکت اسپشال
شرکت اسپشال Spatial که یکی از بزرگترین شرکت های فعال در حوزه پلتفرم های 3D است اپلیکیشنی را طراحی و رلیز کرد که بر پایه واقعیت افزوده بود. در این اپلیکیشن که به شکلی کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است، آنها می توانند به کمک آواتار خودشان در محیط این پلتفرم که محیطی واقعی است حضور داشته باشند. علاوه بر این شرکت، شرکت هایی مانند اسنپ چت و اپل هم مدت هاست در زمینه واقعیت افزوده فعال هستند و محتواهایی از این دست را در اختیار کاربران خود قرار می دهند.
آشنایی با مزیت های دنیای metaverse
حال که تا حدودی با دنیای metaverse آشنا شدید خوب است در ادامه در مورد مزیت های آن هم اطلاعات بیشتری به دست آورید. در زیر مهمترین و کلیدی ترین مزیت هایی که برای این دنیای مجازی مطرح می شود را با هم میبینیم:
- از میان برداشتن محدودیت هایی کخ در حال حاضر برای اینترنت مطرح هستند
- تداوم داشتن با امکان تعامل
- امکان ورود به این فضا تنها با یک هویت و به کمک آواتار تان
با ما همراه باشید تا بیشتر با این مزیت ها آشنا شوید.
-
از میان برداشتن محدودیت هایی که در حال حاضر برای اینترنت مطرح هستند
یکی از اهداف metaverse این است که جای اینترنت را گرفته و به عنوان یک جایگزین بی نقص برای ان تمام محدودیت هایی که اینترنت با آن مواجه بود را از میان بردارد. این دنیای دیجیتالی مجازی قرار است به کاربران خود این امکان را ارائه دهد که به شکلی آزادانه و به دور از هرگونه محدودیتی محتواهای مورد نظرشان را توزیع کرده و نشر دهند، آن هم در کل این دنیا! این یعنی در متاورس شما محدود به یک پلتفرم نیستید و م توانید محتوایی که در یکی از پلتفرم های به تولید رسانده اید را به راحتی به یک پلتفرم دیگر انتقال دهید.
-
تداوم داشتن با امکان تعامل
یکی دیگر از مزیت های مهمی که برای دنیای متاورس مطرح می شود این است که هر تغییری که بر روی این دنیا و قسمتی از آن اتفاق بیفتد کاملا در دسترس همگان قرار می گیرد. این یعنی در صورتی که یک کاربر در این دنیا و پلتفرم های آن تغییری را به وجود آورد از زمانی که تغییر انجام می شود، همه می توانند آن را مشاهده کنند. همچنین این تغییرات به شکلی دائمی ایجاد می شوند.
-
امکان ورود به این فضا تنها با یک هویت و به کمک آواتار تان
در جهان متاورس هر فرد قادر است در هر نقطه از آن خود واقعی اش بوده و نیازی به هویت های مختلف نیست. این یعنی لازم نیست هر فردی برای هر ورود به هر پلتفرمی که در این دنیای مجازی وجود دارد یک اکانت و حساب کاربری داشته باشد.
برخلاف دنیای واقعی حال حاضر که شما برای پلتفرم های مختلف خود از جمله فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، لینکدین و … نیاز به حساب های کاربری جداگانه ای دارید، در دنیای متاورس تنها همان اواتاری که ساخته اید کافی بوده و می توانید با آن در سرتاسر این دنیا و پلتفرم های آن حضور پیدا کنید.
در مورد کاربرد metaverse چه می دانید؟
یکی از مهمترین بحث هایی که در رابطه با دنیای metaverse وجود دارد بحث کاربرد هایی است که برای آن مطرح می شود. در بخش های قبلی دیدید که متاورس دنیایی است که مجازی که کاربر آن قادر است هر آنچه را که دوست دارد در بستر آن انجام دهد.
جالب است بدانید پیش بینی شده که وقتی دنیای متاورس کاملا توسعه یافته و میان مردم جا بیفتد خیلی از کارها در هر زمینه ای راحت تر شده و حتی افراد می توانند روزمرگی های خود را هم از دنیای واقعی به این دنیا مجازی انتقال دهند. در ادامه تعدادی از مهمترین کاربردهایی که برای دنیای metaverse مطرح میشود را با هم میبینیم:
- میتینگ ها و جلسه های کاری
- آموزش به شکل مجازی
- بازی، سرگرمی و کسب درامد از آنها
- انجام خرید به شکل آنلاین
- سفر و گردشگری به شکل مجازی
- برگزاری جشن و کنسرت
- ارائه مالکیت بر چیزهای مختلف به شکل دیجیتالی
- تفریحات جذاب مجازی
- تعامل های پیشرفته با سیستم های کامپیوتری
- اقتصاد و تحول در آن
در ادامه بیشتر با این کاربردهای metaverse آشنا میشویم.
-
میتینگ ها و جلسه های کاری
به کمک دنیای metaverse شما میتوانید با هر تیپ و استایلی که بخواهید در جلسه های مجازی و قرارهای کاری تان شرکت کنید. این موضوع برای افرادی که در دوران کرونا و پاندمی کووید با لباس های نامناسب جلوی دوربین ظاهر شدند یا مچ آنها گرفته شد قطعا یک دستاورد بزرگ محسوب میشود.
به وسیله جهان متاورس شما قادر هستید قرار ملاقات های با کیفیت تری داشته باشید و جلسه های کاری غیرحضوری و مجازی را به گونه ای برگزار کنید که گویی در شکل هستید و این یک جلسه حضوری است نه مجازی.
بیشتر تعامل ها و جلسات و … در این فضا به کمک آواتار کاربران انجام می شود. در واقع در این دنیا این آواتار ها هستند که می توانند با هم به تعامل بپردازند. اگر اهدافی که در این زمینه مطرح شده اند به واقعیت تبدیل شوند بسیاری از هزینه ها کاهش می یابند که یکی از مهمترین آنها هزینه اجاره یا خرید مکان برای شرکت مورد نظر است. در این زمینه پلتفرم های هورایزن ورک رومز فیسبوک که سرویسی ترکیبی از واقعیت مجازی و ترکیبی است یکی از پیشگامان محسوب میشود.
-
آموزش به شکل مجازی
دوران کرونا فرصتی خوب برای گسترش کاربردهای metaverse و تست کردن آنها بود. با ظهور پاندمی و اعمال قرنطینه بسیاری از مدارس و آموزشگاه ها به دنبال آموزش آنلاین و مجازی رفتند و خدمات بسیار خوبی در این زمینه عرضه کردند.
نرم افزارهای مختلفی که به منظور برقراری ارتباط، مشخص کردن وضعیت و کارایی دانش آموز و کیفیت تحصیل وی، ابزارهای تعاملی در محیط ها و فضاهای آموزش آنلاین و … از جمله این خدمات بودند. برای این که آموزش به صورت کلی به شکلی مجازی و در دنیای metaverse پیاده سازی شود قطعا زیرساخت ها و تحولات بسیاری لازم است.
از جمله کاربردهای metaverse در آموزش را می توان ساخت بازی های مجازی به منظور آموزش، آموزش مجازی و از راه دور به کمک ویدیو کال و … عنوان کرد.
-
بازی، سرگرمی و کسب درامد از آنها
خیلی از بازی ها به وسیله آپدیت هایی که می دهند یا آیتم هایی که برای فروش عرضه می کنند درامد زیادی کسب میکنند. این آیتم ها به گیمرها انگیزه بیشتری برای بازی می دهد و سبب میشود خود شرکت تولید کننده بازی به سودهای بیشتر برسد.
حتما مطالعه کنید: متاورس در بازی + راه های کسب درآمد از متاورس
بازی های موبایلی مثل پابجی، کندی کراش، کلن وارز و … از جمله محبوب ترین ها در این زمینه هستند و کمتر کسی پیدا میشود که آنها را نشناسد. در بیشتر این بازی ها به بازیکنان پول، سکه، الماس و … داده می شود که می توانند از آنها داخل بازی استفاده کنند.
با ظهور دنیای metaverse این پول ها و سکه ها می توانند به توکن های ارز دیجیتال که در این فضا اعتبار دارند تبدیل شده و حتی به پول نقد هم چنج شوند. به این شکل بازی ها هم جنبه سرگرمی و هم جنبه درآمد کسب کردن دارند.
-
انجام خرید به شکل آنلاین
این مورد از کاربردهای metaverse مدتی است که به خوبی جا افتاده است و خیلی از فروشگاه های آنلاین هستند که می توانید خریدهای خود را به ثبت رسانده و تنها طی چند روز درب منزلتان تحویل بگیرید.
مشکلی که در حال حاضر با خرید آنلاین وجود دارد مواردی مانند عدم امکان پرو کردن لباس، تشخیص جنس آن، یا حتی این که لباس به ما می آید یا خیر است. یا مثلا در مورد خوراکی ها شما نمی توانید از تازگی آنها یا حتی شکل ظاهری شان به خوبی اطلاع پیدا کنید.
اما دنیای metaverse توانسته است این نقطه ضعف ها و مشکلات خرید انلاین را به خوبی رفع مند آن هم به کمک واقعیت افزوده و سایر تکنولوژی های بکار رفته در این دنیا. مثلا شما می توانید لباس مورد نظر را به شکل مجازی پرو کنید یا حتی رنگ یک رژ لب یا کرم پودر را روی صورتتان تست کنید و از خواستن آن مطمئن شوید. د ر واقع در دنیای متاورس اتاق پرو همان اتاق شخصی شماست!
-
سفر و گردشگری به شکل مجازی
با ظهور پاندمی یکی از صنعت هایی که به شدت آسیب دید صنعت توریسم و گردشگری بود. هرچند کشورهایی نظیر یونان و مصر توانستند با برپایی تورهای مجازی و آنلاین تا حدودی این ضررهای اقتصادی را کاهش دهند.
با توسعه metaverse شما می توانید همانطور که در منزلتان نشسته اید به هر کشوری از دنیا که دوست دارید سفر کنید و هزینه های سفر و سوخت و استهلاک ماشین و … را کاهش دهید. جالب است بدانید حتی امکان سیر در گذشته و سفر در زمان هم وجود دارد.
مثلا می توانید به دوره جنگ های صلیبی رفته و حتی به عنوان یک جنگجو مشغول جنگ شوید. هیجان انگیز است نه؟!
-
برگزاری جشن و کنسرت
یکی از پلتفرم های معروف metaverse در حال حاضر سندباکس نام دارد. به کمک این پلتفرم بود که اسنوپ داگ رپر معروف و مشهور خانه خود را طراحی کرده و ساخت و سپس بلیط های مجازی آن را تحت عنوان وی آی پی برای فروش عرضه کرد و یک کنسرت مجازی برپا کرد.
جالب است بدانید با جا افتادن بیشتر متاورس و آشنایی افراد بیشتری با آن زمین هایی که در این دنیا وجود داشتند به قیمت ها خیلی بالا در حد میلیون دلار هم برسند.
-
ارائه مالکیت بر چیزهای مختلف به شکل دیجیتالی
درست مانند دنیای واقعی که می توانیم چیزهای ارزشمند مانند آثار هنری، زمین و ملک و مستغلات و … را خریداری کنیم در دنیای metaverse هم این امکان وجود دارد. با این تفاوت که مالکیت افراد برا این دارایی ها به شکل دیجیتالی است.
در واقع این کار به کمک توکن های غیر مثلی امکان پذیر می شود. به این شکل که هر کسی که توکن غیر مثلی زمین ایکس را در والت خود داشته باشد مالک آن محسوب میشود.
-
تفریحات جذاب مجازی
یکی دیگر از کاربردهای metaverse را می توان در حوزه تفریحات مجازی عنوان کرد.
به کمک تکنولوژی واقعیت مجازی و افزوده کاربران دنیای متاورس می توانند همانطور که روی صندلی شان لم داده اند مشغول به بازی های هیجان انگیز مثل اسب سواری، پرش از ارتفاع، پاراگلایدینگ و … شوند، غذاهای محبوب کشورهای مورد علاقه شان را تست کنند و به طور کلی چیزهایی را تجربه کنند که انجام آنها در دنیای واقعی مستلزم هزینه های بالایی هستند.
-
تعامل های پیشرفته با سیستم های کامپیوتری
در حال حاضر با وجود صفحات لمسی کارها به شدت برای ما آسان دشه است. اما در دنیای metaverse نوید تعامل هایی پیشرفته با تکنولوژی داده شده است. مثلا شما می توانید با فرمان های صوتی یا حتی فرمان های خاص دست خود به سیستم های کامپیوتری آنچه را که نیاز دارید دستور دهید و با آنها تعامل داشته باشید.
-
اقتصاد و تحول در آن
و در نهایت آخرین کاربرد metaverse در اقتصاد مطرح میشود. در این دنیا امور مالی به شکل غیرمتمرکز DeFi انجام میشود و شاهد استفاده از ارزهای دیجیتال در این بستر هستیم. به کمک دی فای ها می توانیم از ان اف تای ها و سایر دارایی های دیجیتال به منظور تعامل های مالی مان بهره ببریم.
جمع بندی
metaverse یک دنیای مجازی است که بر پایه تکنولوژی های واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، واقعیت ترکیبی و … کار می کند. در این مطلب مفصلا به metaverse پرداخته ایم و در مورد مزیت ها و کاربردهای آن مفصلا صحبت کرده ایم.
همین حالا دنیای متاورس را آموزش ببین و درآمد کسب کن : دوره جامع صفر تا صد متاورس – با تخفیف ويژه
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.